Bel op 06 36 14 09 62 of stuur een e-mail

Inspiratiesessie voor WZW

Inspiratiesessie voor WZW
5 juli 2018 Bert Holman

Onboarding Inspiratiesessie voor WZW

Op 29 juni 2018 verzorgden Bert Holman en Ardiënne Verhoeven van Onboarding Monitor (onboardingmonitor.nl) weer een inspiratiesessie.
Dit keer voor de WZW (Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn). Ook voor werkgevers in de zorg ligt er een grote uitdaging in het vinden en behouden van (nieuwe) medewerkers. Iedere organisatie wil graag dat haar medewerkers zich thuis voelen, effectief zijn en aan boord blijven. Een goed onboarding-programma biedt dan uitkomst. Hoe je dat aanpakt, daarover ging de workshop Onboarding op 28 juni, die WZW in samenwerking met Ardiënne en Bert organiseerde.

‘Bij drie op de vijf mensen valt de eerste werkdag tegen’, stelt Ardiënne Verhoeven, ‘geef daarom realistisch weer wat het werk inhoudt en hoe het gaat op het werk. De kans dat iemand ja zegt is kleiner, maar de kans dat iemand blijft is veel groter.’ Dit en meer tips werden gedeeld tijdens de workshop.

Interactief

De deelnemers deden aan de hand van de theorie veel inspiratie op voor hun eigen organisatie. Ter voorbereiding op de bijeenkomst had iedereen voor zijn organisatie de Onboarding Monitor ingevuld. Uit de evaluatie die tijdens de middag doorgenomen werd, bleek dat de aanwezige organisaties vooral meer zouden willen werken aan pre-boarding, verbinding en evaluatie.
Uit de top 3 prioriteiten kwam met name het ‘buddy-systeem‘: het voor meerdere dagen boventallig meelopen met een huidige medewerker. Daarnaast werd als oplossing voor de behoefte aan evaluatie het inzetten van meerdere evaluatie-momenten genoemd. Om zo feedback te kunnen krijgen op het proces en het reilen en zeilen van de medewerker.
De tips en trucs werden enthousiast met elkaar gedeeld. Naar eigen zeggen ging men vol met ideeën en inspiratie weer naar huis.

Ook geïnspireerd worden?

Ook behoefte aan een inspiratiesessie over onboarding? Neem contact op met Ardiënne (ardienne@onboardingmonitor.nl) of Bert (bert@onboardingmonitor.nl).

Compacte en grondige begeleiding met impact en duurzaam resultaat. Niet langer en niet dieper dan nodig is. Dat is effectief maatwerk. Daar sta ik voor!