Bel op 06 36 14 09 62 of stuur een e-mail

Intra-persoonlijke (emo-)diversiteit

Intra-persoonlijke (emo-)diversiteit
7 september 2015 Bert Holman

Diversiteit is een term die ik steeds vaker hoor.
Het biedt nogal wat voordelen. Denk aan biodiversiteit in de natuur, maar ook diversiteit in organisaties (meestal overigens platgeslagen tot diversiteit op het niveau van geslacht).

In de begeleiding van organisaties en individuen hou ik ervan om de blik 180 gaden te kantelen, van ‘naar buiten’ naar ‘naar binnen’.
Op dat moment krijgt diversiteit ook ineens een geheel ander perspectief: die van intra-persoonlijk. En guess what? Dat is precies wat ik stimuleer in begeleidingstrajecten.
De bewustwording, ontklontering en ontrafeling van het meerstemmige zelf, de overtuigingen die iemand hanteert, en vooral het ontklonteren van gevoelens.
Daarmee krijgt iemand meer ruimte en toegang tot een breder arsenaal aan patronen.
De zelfkonfrontatiemethode en het persoonlijk positie repertoire zijn methoden die deze diversiteit bij uitstek stimuleren.

EIA_iconen_gevoelenslabyrinth v2 EIA_iconen_main icon_zelfverbinder EIA_iconen_vitaliteit_zelfverbinders

Onderzoek van Quoidbach en collega’s (2014) laat bovendien ook wetenschappelijk getoetst zien dat ‘emodiversity’ significant bijdraagt aan zowel mentale als fysieke gezondheid!
Omdenkend: Vitaliteit is bewezen positief te beïnvloeden door het stimuleren van emodiversiteit.
En dat kan heel compact en grondig met bijvoorbeeld het Gevoelenslabyrint en de Zelfverbinder Vitaliteit, die geïnspireerd op de zelfkonfrontatiemethode helpen met ontklonteren en ontrafelen.

Ik wens iedereen lekker veel emodiversiteit!

Compacte en grondige begeleiding met impact en duurzaam resultaat. Niet langer en niet dieper dan nodig is. Dat is effectief maatwerk. Daar sta ik voor!